Що таке СО2-екстракти?

За останні десятиліття в косметичній промисловості відбулися великі зміни. Посилилися вимоги до якості парфюмерно-косметичної продукції, з’явилося безліч нових стандартів і методик аналізу. Стали більш вимогливими і споживачі. Все більше людей віддають перевагу натуральним косметичним засобам, що не містять синтетичних речовин.

Одним з основних інгредієнтів натуральної косметики є рослинні екстракти. Існує безліч їх видів – сухі, водні, спиртові, пропіленгліколівие, масляні, СО2-екстракти. Вони розрізняються за зовнішнім виглядом, способу отримання, сферу застосування і процентному введення в рецептуру.

Екстракти рослин здавна використовуються в медицині і косметиці. Вони є ефективними, безпечними і корисними активними компонентами. Використання рослинних екстрактів в косметиці дозволяє отримувати стійкі терапевтичні ефекти.

Переваги СО2-екстрактів

СО2-екстракти вигідно вирізняються з-поміж інших видів екстрактів:

  1. Отримання методом надкритичної флюидной екстракції в умовах підвищеного тиску (понад 300 атмосфер) і щадного температурного режиму дозволяє отримувати максимум біологічно активних компонентів рослини з сировини.
  2. Як екстрагента (розчинника) використовується зріджений вуглекислий газ (СО2), який не залишається в готових екстрактах.
  3. Висока концентрація БАР в СО2-екстрактах дозволяє отримувати на їх основі ефективні засоби навіть при низькому процентному введенні, що робить їх економічно вигідними, незважаючи на дорожнечу.
  4. СО2-екстракт – це рослина в «чистому» вигляді. При такому вигляді екстрагування зберігається до 98% біологічно активних компонентів вихідного рослинної сировини (включаючи вітаміни і мікроелементи).
  5. СО2-екстракти можуть застосовуватися у фармацевтичній, харчовій і парфюмерно-косметичної промисловості.
  6. Зберігаються органолептичні властивості вихідного рослини – запах, смак, колір, що дозволяє не вводити в рецептуру додаткових ароматизаторів і барвників.
  7. СО2-екстракти являють собою складну суміш органічних сполук, серед яких зустрічаються речовини з антибактеріальними і фунгіцидними властивостями. За рахунок цього, СО2-екстракти не псуються протягом довгого часу і самі можуть бути як рослинних консервантів.

Коротке резюме

Якщо Ви хочете створювати і виробляти дієву натуральну косметику, то Вам не обійтися без СО2-екстрактів. Це не просто новий тренд на парфюмерно-косметичному ринку, СО2-екстракти впевнено завойовують ринок харчової та фармацевтичної промисловості. Незважаючи на дорожнечу цього виду екстрактів, їх економічно вигідніше використовувати замість інших видів, з огляду на високу концентрацію в них корисних речовин і низького процентного введення.